Byutviklingsutvalget skulle sagt nei til Skanska

Byutviklingsutvalget skulle sagt nei til Skanska

31.08.22 10:02 av Olav Ødegård

25. august ga Byutviklingsutvalget Skanska medhold i sin klage på Plan- og bygningsetatens (PBE) avslag. Gjennom Røa PlanForum har Røa Vel gjennom flere år forsøkt å finne løsninger sammen med Skanska. Skanska har imidlertid sendt inn flere forslag og søknader som har overskredet gjeldende reguleringsplan. Dette har medført langvarig saksbehandling i PBE. Vi har også vært klare på at sentrumsutbyggingen med flere aktører må koordineres med sikte på kortest mulig anleggsperiode. Slik det nå ligger an, bygges sentrum ut bit for bit uten samordning. To ganger tidligere har utbyggere fått dispensasjon for å bygge høyere mot at de har avgitt areal og bygget for allmenheten. Det gjelder Røa Torg og Røa Bad. Vi vil ikke skrote Skanskas prosjekt. Vi ønsker at Røas eldste hus blir værende som i dag og at gangveien fra T-banen bevares. Vi prioriterer offentlig tilgjengelighet og mulighet for et aktivt byliv. Bortfall av en blokk kan kompenseres ved å øke høyden med en etasje på de resterende. Det innebærer at Skanska vil få bygget tilnærmet like mange boliger og parkeringsplasser som de nå har søkt om og høyden på byggene vil være lavere enn byggene ved Røa Torg. Saken går nå tilbake til PBE der det gjenstår behandling av svært mange andre dispensasjoner. Byutviklingsutvalget begrunner sitt vedtak med ønske om å forkorte byggesaken. Man risikerer derimot å forlenge behandlingstiden betydelig. I vedlegget kan du lese artikkelen fra Røa Vel i sin helhet.

Les mer
Utvikling av Røa sentrum - Røa Vels rolle

Utvikling av Røa sentrum - Røa Vels rolle

30.09.21 01:00 av Svenn Erik Forsstrøm

Vellet har i flere år arbeidet for få utbyggerne, politikere og myndigheter til å enes om en helhetsplan som også tar hensyn til Røas tradisjoner, identitet og kulturhistorie samt vektlegger hele Røas befolknings behov for mobilitet, åpne grønne rom og møteplasser. Tre store utbyggere arbeider pt med konkrete planer for bolig- og næringsutvikling på nordøst og sydøst siden av Røa krysset. Vellet mener også at all utbygging her må koordineres i tid for kortest mulig byggetid, minst mulig forurensning og færrest mulige fysiske stengsler i sentrum.

Les mer
Røa Vels innspill til revisjon av Småhusplanen

Røa Vels innspill til revisjon av Småhusplanen

13.07.21 01:00 av Olav Ødegård

Småhusplanen (S-4220) styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger på hvor mye det er lov å bygge på eiendommene. En betydelig andel av Røas innbyggere bor innenfor Småhusplanens virkeområde. Plan- og bygningsetaten (PBE) har varslet at Småhusplanen skal revideres, og kommunen har i den anledning invitert til innspill og merknader innen 16. august. PBE vil så utarbeide forslag til ny reguleringsplan i løpet av 2021 og har planlagt en høringsrunde i begynnelsen av 2022. Politisk behandling i bystyret er planlagt høsten 2022. Styret i Røa Vel har drøftet erfaringer med Småhusplanen og gitt sine innspill som du kan lese her. Bildekilde: Veiviseren.no. Småhus i regi av Sandnes kommune.

Les mer
Styrets uttalelse om forslag til ny parkeringsnorm

Styrets uttalelse om forslag til ny parkeringsnorm

09.03.21 00:00 av Olav Ødegård

Styret i Røa Vel har i sitt høringssvar til forslaget om nye parkeringsnormer lagt vekt på at trafikk inn og ut av Røa sentrum må legge til rette for trygg og god mobilitet for myke trafikanter, og at nye løsninger må prioritere disse. Samtidig må det erkjennes at privatbilen står sterkt hos mange og at den vil være viktig også fremover. Her kan du lese hele uttalelsen.

Les mer
Byrådet sa nei til Skanska

Byrådet sa nei til Skanska

01.04.19 22:34 av Svenn Erik Forsstrøm

Så kom byrådets svar på Skanska-saken. Det ble avslag på dispensasjoner fra gjeldende reguleringsplan. De store utbyggingsprosjektene på Smedhaugen må skaleres ned og nye planer må utarbeides. Skanska må forholde seg til gjeldende reguleringsplan for Røa. Debattinnlegg i Akersposten 30.03.2019 fra Anne Bjørnebye Vik, leder i Røa Vel.

Les mer